Правила за къмпингуване

I. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ:

1. Заплатените такси за нощувка включват:

 1. Туристически данък
 2. ДДС
 3. Паркинг за едно превозно средствo
 4. Електрозахранване до 16А; молим гостите на къмпинг зоните да носят кабели с подходяща дължина
 5. Водоснабдяване – необходимо е гостите в зона кемпери и каравани да носят маркуч за свръзка към изграден модул с кран
 6. Ползване на санитарни помещения /душове, WC/, безжична интернет връзка и достъп до оборудвана туристическа кухня за всички къмпингуващи
 7. Сметоизвозване

2. Всеки посетител е длъжен да се запознае с правилника за вътрешен ред на комплекса, поместен на уеб сайта ни www.kapinovski.bg и изложен на рецепцията.
3. При настаняване се изисква документ за самоличност – лична карта, паспорт, шофьорска книжка и се попълва адресна карта. Гостите имат задължението да уведомят рецепцията при пристигане и заминаване.
4. Групи над 10 човека се допускат по преценка на къмпинг мениджър и съобразно заетостта на къмпинг зоните. При групови посещения се изисква резервация, а в определени случаи – авансово плащане. Къмпинг ”Къпиновски Манастир” има право да не допуска групи, дошли без предварителна уговорка! Не се приемат и толерират групи и/или индивиди, възнамеряващи да създават безредици, да организират шумни партита или да нарушават установените правила!
5. За валидна се счита резервация, направена чрез формата за запитване на уеб страницата на къмпинга, по телефон, по електронна поща или на място. Резервацията трябва да бъде в съответствие с общите правила и условия за резервация и да бъде потвърдена от служител на рецепцията.
6. Преди да бъдат настанени, гостите трябва да бъдат регистрирани и да заплатят изцяло таксите за нощувка и къмпинг услуги, съгласно ценоразписа на комплекса. Mожете да заплатите в брой или с карта, а в случаите, в които е необходима предплата, приемаме плащане по банкова сметкa.
7.
 Организирането на пикник е възможно само в палатковите зони, а заплатената такса включва престой до 19ч
8. Настаняването в къмпинга се извършва от 09:30ч до 19:00ч. Молим да се свържете с нас, ако планувате пристигане или напускане извън тези часове!
9. Мястото ви за къмпингуване или настаняване ще бъде на разположение след 14:00ч. В случай на по-ранно пристигане, превозното средство остава на външния паркинг на къмпинга. Възможно е да ви настаним и преди посочения час – това се определя от заетостта в деня на вашето пристигане. При наемане на звено за настаняване – каравана, горска къща, стая и др. – часът за напускане е до 12:00. Напускането на къмпинг зоните е до 14:00ч. Престой след определения час е възможен само след предварително съгласуване с рецепцията и срещу допълнително заплащане. При удължаване на престоя след установените часове за заминаване, 50% от стойноста на нощувката ще бъде таксуванa. При напускане след 17:00ч., се заплаща такса нощувка.
10. Ако след крайния срок на престоя, парцелът не бъде освободен и не успеем да установим контакт с регистрираното лице, ръководството има право принудително да изведе извън района на къмпинга караваната, кемпера или палатката. Kъмпинг Къпиновски не носи отговорност за евентуални щети, причинени в процеса.
11. Къмпингът предлага на своите посетители безжична интернет връзка (Wi-Fi), но поради фактори, независещи от нас, не гарантираме подържането на определена скорост или непрекъснат достъп 24 часа в денонощието.
12. Къмпинг ”Къпиновски Манастир” не предлага покрити площи на своите гости в случаи на дъжд, сняг или силно слънце. Посетителите могат да донесат собствени шатри, навеси и други подобни временни конструкции, които да бъдат разположени непосредствено до тяхната палатка, каравана или кемпер, без да излизат от границите на определения терен. Съветваме гостите ни да носят екипировка, подходяща за сезона и времето.
13. Предлагаме възможност за електрозахранване и водоподаване в къмпинг зоните. При аварии токът и водата могат да бъдат временно или постоянно спрeни. Не носим отговорност и не възстановяваме суми за нощувки поради прекъсване на електрозахранването или водоснабдяването по причини, независещи от нас. Същото важи и за повреди, причинени от екстремни събития, свързани с климата, пожари, бедствия или терористични атаки.
14. Съветваме гостите да не оставят без надзор личните си вещи. Къмпинг ”Къпиновски манастир” е охраняема зона, но ние не носим отговорност за забравени или откраднати вещи, непредадени за съхранение.
15. При определени условия и след предварително запитване, можем да ви предложим допълнителни услуги извън тези, описани на уеб страницата ни. Подобни услуги се заплащат по споразумение.
16. На територията на къмпинга всички лица под 18 години трябва да бъдат наблюдавани и съпровождани от родител/придружител. Екипът на къмпинг Къпиновски НЕ носи отговорност за действията, живота и здравето на своите гости. Всеки родител/настойник носи пълна отговорност за своите деца!
17. Къмпинг Къпиновски си запазва правото да променя по всяко време цените на предлаганите услуги, както и условията за ползването им. Актуализацията следва да се извърши до седем дни след промяната.

II. ПРАВИЛА ЗА ВЪТРЕШЕН РЕД В КЪМПИНГ КЪПИНОВСКИ МАНАСТИР:

Ние вярваме, че всяко къмпинг изживяване трябва да е в унисон с природата и хората около нас. За да осигурим комфорт и приятно прекарване на нашите гости, създадохме няколко правила, базирани на основни принципи, включващи уважение към другите, съобразителност, безопасност и грижа за околната среда:

1. С оглед на това, че къмпингът се намина във ваканционен комплекс, шумът трябва да бъде ограничен по всяко време на денонощието. Часовете между 14:00-16:00 и 22:00-08:00 са определени за почивка и всякакъв вид шум трябва да бъде сведен до минимум. Нашите критерии са, че ако вашият съсед чува това, което слушате или правите, то шумът е прекалено силен. Гости на къмпинга, нарушаващи това правило, ще бъдат предупредени приятелски, a при втора забележка – ще бъдат помолени да напуснат пределите на комплекса.
2. Забранява се внасянето и използването озвучителни системи от всякакъв вид, пиротехника и китайски фенери. При неспазване на това правило, посетителите няма да бъдат допускани до къмпинга.
3. Строго забранено е използването на наркотици, злоупотребата с алкохол и извършването на други дейности, забранени от закона! Всяко лице, неспазващо това правило, може да бъде помолено да напусне къмпинга, а органите на реда ще бъдат надлежно уведомени!
4. Забранено е сеченето или увреждането на дървесните видове на територията на комплекса.
5. Домашни любимци сe допускат само в къмпинг зоните и след представяне на сертификат за ваксинация и здравословно състояние. Кучетата трябва да са на повод, а собственикът им е отговорен да не нарушават спокойствието на другите гости. Моля, почиствайте след вашите питомци! Не се допускат животни до басейна, както и в звената за настаняване – каравани под наем, горски къщи, стаи и др.! Игнориране на тези условия е основание за анулиране на резервацията и налагне на парична глоба в размер от 50лв.
6. Моля, уверете се, че вашият контакт, кабел, ел.инсталация и уреди са изрядни! Забранена е употребата на дефектни уреди и пипането на захранващите бушони! Мрежата не е подходяща за уреди с нагревателен елемент – котлони, скари, сешоари и т.н. Собствениците на каравани, кемпери и палатки са длъжни да изключват ектрическите уреди, когато не ги използват. Напомняме, че може да ви бъде потърсена отговорност при евентуално причиняване на пожар или увреждане собствеността на къмпинга.
7. Забранено е временните трасета за подаване на ток и вода – кабели, маркучи и т.н. – да преминават през територията на други парцели. С оглед безопасността и удобството на останалите къмпингуващи, това следва да става в рамките на използвания от вас терен. При констатиране на нередности, нарушителите ще бъдат изключвани.
8. Не се позволява заемането на къмпинг зона, различна от тази, която ви е посочена от рецепцията. Престоят на кемпери и каравани извън обосбените за тази цел терени е абсолютно забранен. Разполагането на палатки на клиенти се позволява само в двете палаткови зони.
9. Ако е заплатена съответната такса къмпинг, се позволява паркирането на едно превозно средство в рамките на заемания от вас терен. Молим да паркирате автомобилите си на обособените паркоместа в непосредствена близост до вашите палатки/каравани или в страни от пътя, без да затрудняватe движението или да пречите на другитe посетители. Ограничението на скоростта в къмпинга е 20 км/ч. В зоната на комплекса е строго забранено използването на клаксон и създаването на шум от всякакъв вид моторни превозни средства. Шофиране в къмпинга се допуска само при пристигане и заминаване.
10. Забранен е престоят на къмпинг терените и местата за настаняване без валидна регистрация. Присъединяването на допълнителни гости и външни посетители към дадена резервация става единствено след разрешение от рецепцията и регистрация. Отговорност за констатирано нарушение се носи от регистрираното лице и може да бъде повод за преждевременно прекратяване на престоя му. Пребиваването на външни гости след 19:00ч се таксува като нощувка.
11. Забранено е паленето на огън извън местата, предвидени за целта! В съответствие с правилата за безопасност се допуска  ползването на барбекюта, скари на дървени въглища и изправни уреди на газ.
12. Всеки гост е длъжен да поддържа чисто, а при напускане да остави парцела във вида, в който го е заварил! Не хвърляйте фасове и други отпадъчни предмети по тревните площи и в района на къмпинга. Навсякъде има поставени кофи за отпадъци – молим да ги използвате!
13. В случай на организирани събития, когато се налага внасянето на допълнителни материали, конструкции и съоръжения, организаторите са длъжни да гарантират сигурността на използването им. Гостите са задължени да почистят предоставените им терени в деня на напускане.
14. Забранено е миенето на автомобили, каравани или кемпери на територията на къмпинга, както и изпускането на обратни води. Изпразването на химически тоалетни се извършва само на определените за целта места.
15. Всички установени щети и/или липсващи предмети се заплащат според ценоразписа на комплекса. Същото е в сила при увреждането на общите части на къмпинга – кухня, бани, тоалетни, мивки, изводи за ток и вода и др.
16. При забелязване на нередности, гостите могат да уведомят управителя по телефон, чрез ел.поща на: [email protected] или на място. Посетителите имат възможност да впишат своите забележки и предложения в книгата за похвали и оплаквания или да ги отнесат директно до служителите на рецепция. Ако е необходимо, в рамките на седем дни оплакванията ще бъдат адресирани в писмен вид до посоченa от госта електронна поща.

III. ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ В ЗВЕНАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ:

Избирайки да резервирате стая, каравана под наем или горска къща, вие се съгласявате със следните условия, допълващи гореописаните:

НАСТАНЯВНЕ И НАПУСКАНЕ:

Настаняване: след 14:00ч 
Напускане: 
до 12:00ч

 • Ранно настаняване (преди 14.00 часа) и късно напускане (след 12.00 часа) се предлагат в зависимост от заетостта на звената за настаняване и се заплащат съгласно регламентираните тарифи. Моля, обърнете се към рецепцията за повече информация.
 • Работното време на рецепцията е от 09:30ч до 19:00ч. За настаняване след 19:00ч, моля, свържете се с нас предварително! Преди да бъде настанен, гостът е длъжен да представи документ за самоличност – лична карта, задграничен паспорт или шофьорска книжка и да попълни адресна карта. За гостуващи се считат единствено лица, регистрирани по надлежния ред и съгласно изискванията на законодателството на Република България за регистриране на лица в места за настаняване за краткотраен отдих. Всички останали лица ще се считат нарушители на вътрешния ред.
  Необходимо е гостите да известят къмпинг рецепцията при заминаване и да изчакат, докато се извърши проверка от служител.
 • Oбщата сума за престоя е дължима в момента на настаняване и в пълен размер.
 • Всички щети и/или липсващи предмети, неупоменати (за които не е съобщено своевременно) при настаняването на гостите, се заплащат според ценоразписа на комплекса. Гостите са длъжни да заплатят за повреден или изгубен ключ/ключодържател.

ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИЯ/ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

За да гарантира вашата резервация в звено за настаняване, къмпинг „Къпиновски Манастир“ може да изиска авансово плащане по банков път в размер на минимум една нощувка. При промени по резервацията или анулиране, се прилагат правилата, регламентирани в отдел условия за резервация.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЛЕГЛА И КАПАЦИТЕТ:

 • Нашите звена за настаняване не предлагат опция за поставяне на допълнително легло, а определеният капацитет не може да бъде надвишаван.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ:

 • Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва дa се заплатят отделно към съответното звено.

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ И ПУШЕНЕ:

 • Домашни любимци не се допускат в наши звена за настаняване. Пушенето в затворени помещения не е разрешено. При констатирано нарушение, ще бъде начислена такса за допълнително почистване от минимум 50 лв.

ПОЧИСТВАНЕ:

 • Подмяна на кърпи и спално бельо се извършва на всеки 4 дни, освен ако предварително не е уговорено друго. Задължение на гостите е да се грижат за чистотата на наетото от тях звено за настаняване. Всяка от горските ни къща е снабдена с метла, лопата, моп и кофа или такива могат да бъдат предоставени.

ПЛАЩАНЕ:

 • Приемаме плащане в брой или с карта, както и по банкова сметка. Всички цени са в български лева (BGN).

 

За повече информация, моля, свържете се с къмпинг рецепцията на тел.: 0884 48 54 54 или на е-mail: [email protected]

Влизането и престоят в къмпинга означават автоматично съгласие с условията на настоящия правилник!

IV. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ:

1. Обща информация за ползване и защита на личните данни:

От 25 май 2018г. в Европейския съюз влезе в сила нов регламент за защита на личните данни – General Data Protection Regulation. Регламентът има за цел да гарантира защита на данните на физически лица в ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

Уведомяваме ви, че когато посетите уеб сайта на къмпинг „Къпиновски Манастир“ (www.kapinovski.bg), може да бъдете помолени да предоставите лична информация – име, телефонен номер, местожителство, имейл адрес и т.н. Това се прави с цел безпроблемна комуникация, а всички лични данни, които декларирате, са предназначени само и единствено за осигуряване функционирането на нашите услуги и не могат да бъдат използвани от трета страна, ако не са спазени разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

2. Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни:

(1) Къмпинг „Къпиновски Манастир“ събира и обработва лични данни при посещение и работа със сайта www.kapinovski.bg.

(2) Като потребител на сайта www.kapinovski.bg вие сте съгласен със събирането и обработването на личните ви данни. Препоръчва се потребителите, които не се доверяват на къмпинг „Къпиновски Манастир“, да не посещават този уебсайт и да не използват предлаганите услуги.

3. Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни:

(1) Къмпинг „Къпиновски Манастир“ събира и обработва личните данни, които предоставяте, за следните цели:

– Статистическа информация за посещаемостта на сайта
– Осъществяване на обратна връзка
– Счетоводни цели

(2) Къмпинг „Къпиновски Манастир“ спазва следните принципи при обработката на вашите лични данни:

законосъобразност; добросъвестност и прозрачност; ограничение на целите на обработване; съотносимост с целите на обработка и свеждане до минимум на събираните данни; точност и актуалност на данните; ограничение на съхранението с оглед постигане на целите; цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

4. Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява къмпинг „Къпиновски Манастир“?

Къмпинг „Къпиновски Манастир“ събира и обработва вашите лични данни по два начина:

(1) Директно събирани данни – чрез активни действия на потребителите:

Ако използвате формата за запитване, предоставяте вашето име, фамилия, имейл, адрес, телефонен номер.

(2) Автоматично събирани данни:

Когато осъществявате достъп до сайта www.kapinovski.bg, ние автоматично събираме следната информация за вас:

Информация за устройството: операционна система, версия, уникални идентификатори. Тази информация е неперсонализирана и се събира чрез Google Analytics.

Информация за местоположението – в зависимост от разрешенията на устройството, автоматично събираме и обработваме информация за местоположението ви. Тази информация е неперсонализирана и се събира чрез Google Analytics.

Бисквитки и подобни – те се използват за съхранение на настройки и идентификатори, необходими за някои от услугите, предоставяни на сайта. Къмпинг „Къпиновски Манастир“ прилага стриктна политика, съответстваща с новите изисквания на ЕС. Бисквити се използват за целите на Google Analytics и статистика на сайта. Повече информация вижте в раздел „Политика за ползване на бисквитки“.

5. Срок на съхранение на личните данни:

Когато съхраняваме лична информация, прилагаме генералния принцип за съхранение на данни в минимален обем и за срок не по-дълъг от времето, необходимо за предоставяне на услугите, както и в пълно съответствие с изискванията на закона.

6. Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни:

(1) Ако не желаете всички или част от вашите лични данни да бъдат обработвани от къмпинг „Къпиновски Манастир“ за конкретна или за всички цели на обработване, вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си чрез съобщение до нас в свободен текст.

(2) Къмпинг „Къпиновски Манастир“ може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

7. Право на достъп и получаване на информация:

(1) Вие имате право да изискате и да получите от къмпинг Къпиновски потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с вас.

(2) Вие имате право да получите информация за данните, свързани с вас, както и право на достъп до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните ви данни.

(3) При поискване, къмпинг „Къпиновски Манастир“ ще ви предостави в електронна или друга подходяща форма копие от обработваните лични данни, свързани с вас, .

(4) Предоставянето на информация за данните е безплатно, но къмпинг „Къпиновски Манастир“ си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

(5) Вие можете да поискате от къмпинг „Къпиновски Манастир“ да ви информира относно всички, запознати с личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването. Къмпинг Къпиновски може да откаже предоставянето на подобна информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

(6) Къмпинг „Къпиновски Манастир“ се задължава да пази грижливо и законосъобразно личните ви данни и да не ги предоставя на трети лица, освен ако това не се налага по закон.

8. Право на коригиране или попълване:

Вие можете да коригирате неточни или непълни лични данни, свързани с вас, чрез отправяне на искане до къмпинг „Къпиновски Манастир“.

9. Право на изтриване:

Вие имате право да поискате от къмпинг „Къпиновски Манастир“ заличаване на личните ви данни, а ние имаме задължението да ги изтрием без ненужно забавяне, когато е налице едно от следните обстоятелства:

(1) Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани и обработвани;

(2) Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;

(3) Вие възразите срещу обработването на данни, свързани с вас и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;

(4) Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

(5) Къмпинг „Къпиновски Манастир“ не е длъжнен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва: по причини от обществен интерес, за целите на архивирането, за научни или исторически изследвания, или за статистически цели; за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

10. Право на възражение:

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни, свързани с вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

11. Какви мерки сме предприели в къмпинг „Къпиновски Манастир“, част от „Скорпион Инвестстрой“ ЕООД, по отношение сигурността на личните данни?

Сигурността на всеки тип информация, включително лични данни, е приоритет за нас като компания. Сигурността е нещо, с което не можем да си позволим компромис. Положихме всички усилия, за да отговорим напълно на новия регламент за защита на личните данни и използваме компютърни конфигурации с високо ниво на сигурност, както и защитена интернет връзка.

ПОЛИТИКА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ

12. Бисквитки (cookies) :

Бисквитките представляват малки файлове, съхраняващи се временно на вашия твърд диск. Чрез тях сайтът ни разпознава вашия компютър при последващо посещение на www.kapinovski.bg. Използваме бисквитки, за да осигурим нормално функциониране на сайта и с цел персонализиране на съдържание, което е най-близко до търсеното от вас.

13. Cookies на трети страни:

Сайтът използва системи на трети лица – такива за статистическа информация (например Google Analytics), рекламни платформи (например Google AdWords и Google AdSense), както и социални приложения (например тези на Facebook). Подобни системи също могат да поставят бисквитки на вашето устройство, а повече информация може да намерите в общите условия на всяка от тях.

14. Къмпинг „Къпиновски Манастир“ не съхранява в бисквитките лична информация.

Резервирай Резервирай