Резервирай
default
гр.Велико Търново – 22км
Градове и села
Разположен в обятията на централния предбалкан и съвсем недалеч от сърцето на Стара планина, къмпинг Къпиновски манастир е заобиколен от едни от най-интересните и посещавани места в България. В близост до комплекса са старата столица Велико Търново, град съхраняващ и до днес славата и могъществото на Второто българско царство, кокетни планински градчета пазещи ревниво възрожденския си дух, живописни селца, подканящи ви да се докоснете до автентичността, историята и загадъчността на тези земи, както и много други местенца очакващи да ви разкажат своите истории.
Детайли
Къпиновски Манастир ”Св. Николай Чудотворец” – 0.3км
Културен туризъм
Около нашият къмпинг се намират едни от най-посещаваните културно-исторически места в страната и затова туризма заема значителна част от икономиката на региона и живота на местните хора. Само на територията на Велико Търновска област има около 140 паметници на културата от видно национално значение.
Детайли
Къпиновски Водопад – 0.1км
Сред природата
Района около къмпинг Къпиновски манастир е своеобразна демонстрация на природни богатства в техния най-ярък блясък. Изключително пищно биоразнообразие, величествени природни паркове, уникални природни забележителности, впечатляващи пещери и каньони, криволичещи реки и красиви язовири.
Детайли