Местоположение на Къмпинг Къпиновски Манастир – Сърцето на Стара планина

Къмпинг „Къпиновски Манастир“ е разположен на брега на река Веселина, в сърцето на живописната Стара планина. Тук ще откриете неповторима комбинация от природа и история, като местоположението на къмпинга предоставя лесен достъп до множество природни и културни забележителности.

Нашият къмпинг е само на 20 км южно от старата столица на България – Велико Търново. Ще ни намерите лесно, следвайки пътя за село Велчево, а оттам до къмпинга разстоянието е само 5 км. Препоръчваме ви да използвате маршрутите през село Присово или град Дебелец за най-удобен и приятен път до нас.

Територията на къмпинга е равна и гориста, заобиколена от високи скални масиви, които създават усещане за уединение и спокойствие. В непосредствена близост до нас се намира природната атракция – Къпиновски водопад, където можете да се насладите на кристално чистата вода и живописните пейзажи.

Еленският балкан, където е разположен нашият къмпинг, е известен със своите гъсти гори и диви животни. Тук природата е запазена в своята най-чиста форма, което прави мястото идеално за любители на природата, пешеходния туризъм и наблюдението на дивата природа. В района има множество пътеки, които ви позволяват да изследвате красотите на Стара планина.

Само на няколко километра от нас се намира язовир Йовковци – един от най-големите и красиви язовири в България. Язовирът предлага отлични условия за риболов, водни спортове и пикници на открито. Близостта до язовира допълнително увеличава възможностите за разнообразни активности на открито.

На 2 км по пътя към село Велчево ще откриете друга значима забележителност – Плаковският манастир „Св. Пророк Илия“, построен по времето на цар Иван Асен II. Този исторически манастир е прекрасно място за посещение и духовно обогатяване, като същевременно ви позволява да се насладите на спокойствието и красотата на околната природа.

Резервирай Резервирай