Въпроси и отговори

forest-houses-square

Горски къщи

Виж още
2o9a0255-796-911

Каравани под наем

Виж още
33186c94-ba20-6dee-c299-8a29acaf4ead-528-909

Места за кемпери & каравани

Виж още
палатки-894-912

Палатки

Виж още

Горски къщи

Колко време предварително би било добре да направя резервация и изисква ли се минимален престой?

В случай, ако планувате да посетите някоя от нашите горски къщи през уикенд, по време на официални празници или в месеците Юли и Август, ви съветваме да се свържете с нас около месец по-рано. През останалото време е добре да планувате почивката си поне седмица предварително.

По време на летния сезон (15.06- 06.09) и официални празници изискваме задължителен минимален престой от две нощувки.

Какви са регламентирани часове за пристигане и настаняване?

Вашата горска къща ще бъде на разположение след 14:00ч в деня на резервация. Възможно е да ви настаним и по-рано, но това изцяло зависи от заетостта на къщата от предходния ден.

Часът за напускане е до 12:00 в деня на заминаване.

При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойността на нощувката може да бъде таксувана. За напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка. В случай, че желаете да удължите престоя си, молим да проверите предварително на рецепцията дали това е възможно.

Къмпинг рецепцията работи от 09:30ч до 19:00ч. За настаняване извън тези часове, молим да се свържете с нас предварително.

Каква е разликата между едностайна и тристайна горска къща?

Едностайна горска къща: Имаме само една къща от този тип с капаците за двама души. В къщата има една баня и тоалетна, както и една двойна спалня, която мoже да се трансформира в две единични легла при необходимост.

Тристайна горска къща: Всяка от четирите тристайните горски къщи може да настани максимум шест души. Къщите разполагат с три отделни спални – две от тях са с двойни легла тип спалня, а третата с две единични легла или легло тип персон и половина /в зависимост от къщата/. Всяка от тристайните къщи разполага с две модерно оборудвани бани и тоалетни.

Еднакви ли са всички тристайни къщи?

Размерът на отделните къщи е между 65 и 75 кв.м ./без верандата/. Поради спецификата на терена отделните веранди имат известни различия в големината си. Част от стаите също имат минимални вариации в отделните къщи

Мога ли да избирам (резервирам) специфична горска къща?

Размерът на отделните къщи е между 65 и 75 кв.м ./без верандата/. Поради спецификата на терена отделните веранди имат известни различия в големината си. Част от стаите също имат минимални вариации в отделните къщи по отношение на размер и разположение. Интериорът на къщите е до голяма степен идентичен с несъществени разлики.

Мога ли да избирам (резервирам) специфична горска къща?

Това не е възможно, тъй като резервациите се правят единствено и само въз основа на наличните дати за категорията, която сте избрали – едностайна или тристайна горска къща.

В нито един момент не гарантираме настаняването в определена горска къща въз основа на фактори като размер, конкретно оформление, интериор, веранди и т.н.

Можем ли да се настаним повече хора от определения капацитет на къщите. Предоставяте ли допълнителни легла?

Капацитетът на всяка категория горски къщи е съобразен с комфорта на гостите по всяко време, както и с размера на къщите и наличните легла.

Не предоставяме допълнителни легла и не се допуска надвишаване на определения за къщите капацитет.

Можете ли да ни предоставите бебешко креватче?

Къмпинг Къпиновски не предоставя бебешки кошарки/легла.

Ако желаете може да донесете ваше собствено бебешко легло и да го разположите в спалнята.

Колко далече са горските къщи една от друга и на какво разстояние са от басейна и ресторантите?

Петте горски къщи се намират в началото на комплекса и са разположени на метри една от друга. Кипящият епицентър на събитията в къмпинга – басейнът и ресторантите – са на около стотина метра.

Такса вход за басейна включена ли е в цената за нощувка?

Не – заплатената такса за нощувка не включва вход за басейна.

Ако гостите желаят да посетят басейна, трябва да заплатят съответната такса.

Има ли кухня и дневна в горските къщи?

Горските къщи не разполагат със собствена кухня или дневна. В случай, ако желаете да си приготвите нещо за хапване, може да използвате общата ни туристическа кухня в къмпинга.

Обединяващ елемент във всяка къщичка е очарователната и просторна веранда, която е идеално място за отмора и съзерцаване на живота в къминга или за приятелска раздумка в топлите летни вечери.

Предоставено ли е спално бельо, кърпи и др.?

Във всяка къща ще намерите: спално бельо, възглавници, калъфки, шалтета, одела, кърпи за баня и лице, шампоан, душ гел и сапун.

*Забранено е използването на изброените извън къщите, нa басейна или водопада.

Има ли телевизор и хладилник?

Да, във всяка къща има хладилник.

Телевизор с кабелна телевизия е наличен във всяка стая. Пълен списък с оборудването на къщите може да видите тук.

Позволено ли е да отседна в горска къща с моя домашен любимец?

Домашни любимци не се допускат в горските къщи, както и в останалите звена за настаняване. Игнориране на това условие е основание за анулиране на резервацията и налагне на парична глоба в размер от 50лв.

С радост ще ви приветстваме с домашния ви любимец, ако къмпингувате с ваша палатка, кемпер или каравана в определената къмпинг зона и се съобразявате с установените правила.

Къде мога да паркирам?

Може да паркирате на определените паркоместа за гости на горските къщи, които ще ви бъдат показани от служител на рецепцията. Друга опция е да паркирате встрани от главния път пред къщите.

Молим ви да не паркирате на зелените площи пред къщите или на пешеходната алея.

Колко често се почиства къщата?

Събирането на боклук се извършва всеки втори ден и при поискване. Смяна на спално бельо, кърпи и презареждане с тоалетни принадлежности се извършва на всеки четвърти ден от престоя, освен ако предварително не е уговорено друго.

По време на престоя гостите се грижат за почистване на къщата. Всяка къща е снабдена с метла, лопата, моп за почистване и кофа.  При нужда могат да ви бъдат предоставени и други почистващи пособия.

Какво друго е необходимо да знам?

Влизането и престоят на територията на къмпинг „Къпиновски манастир“ означават автоматически съгласие с установения правилник за вътрешен ред и условията за резервация. Молим да се запознаете с тях.

Къмпинг Къпиновски не толерира индивиди и/или групи, нарушаващи създадените правила.

Каравани под наем

Колко време предварително би било добре да направя резервация?

Караваните ни под наем са популярен избор за почивка. Ако желаете да ни посетите в летният сезон, съвестваме ви да се свържете с нас минимум месец предварително. За дълъг престой от 5+ нощувки или такъв, засягащ уикенд и национални празници, помислете за резервация поне 6 седмици преди желаните дати за настаняване. За посещение през пролетно/есенния сезон ви съветваме да направите резервация около седмицa предварително. Относно групови посещения по всяко време на сезона, молим да се свържете с нас възмжно най-скоро.

По време на летния сезон (15.06- 06.09), както и в период на официални празници, изискваме задължителен минимален престой от две нощувки.

Нужно ли е авансово плащане, за да направя резервация?

Когато е необходимо авансово плащане, ще бъдете информирани от служител на рецепцията. В случай на групови посещения  – (3+ каравани) и дълъг престой (5+ нощувки) – обикновенно изискваме капаро, размерът на което зависи от детайлите на вашата резервация.

Желаем да ви посетим като група, какво е необходимо да знаем?

За групови посещения (при наемане на 3+ каравани под наем) или организирани събития в зона каравани под наем е необходима предварителна резервация и оторизация от къмпинг мениджър. Къмпинг „Къпиновски манастир“ има право да не допусне на територията си групи дошли без предварителна уговорка или одобрение. Когато планувате групово посещение, моля, запознайте се с установения правилник за вътрешен ред в къмпинга. В случай, ако възнамерявате да организирате събитие/групово посещение, свързано с прекомерни шумни прояви като купони, музикални съпроводи, дрифтове с коли/мотори или други дейности, които биха смутили остналите посетители, се опасяваме, че не сме подходящото място за вашето събиране. Поради факта, че къмпинг зоните са част от ваканционен комплекс, няма опция, която да предлага затваряне на целия комплекс за определено събитие.
За прояви от по-масов характер ви препоръчваме да планувате месеците Май, Юни (до 15.06) и Септември (след 7.09). За организиране на подобни мероприятия е необходима предвариделна уговорка поне 4 седмици преди датата на събитието.

Има ли регламентирани часове за пристигане и настаняване?

Вашата каравана под наем ще бъде на разположение след 14:00ч в деня на резервация. Възможно е по-рано настаняване, но това изцяло зависи изцяло от заетостта. Часът за напускане е до 12:00 в деня на заминаване. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойността на нощувката може да бъде таксувана. За напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка. В случай, че желаете да удължите престоя си, молим да проверите предварително на рецепцията дали това е възможно. Къмпинг рецепцията работи от 09:30ч до 19:00ч. За настаняване извън тези часове, молим да се свържете с нас предварително.

Не съм отсядал/a в каравана под наем до сега, за мен ли е такъв вид настаняване?

Нашите каравани под наем са прекрасна възможност да се насладите на едно реално къмпинг изживяване, ако не разполагате с ваша каравана или кемпер или сте предпочели този път да не ги вземете с вас. Вярваме, че този вид настаняване би се харесал на всеки, които е настроен да се докосне до магията на къмпингуването, както и на тези от вас, които търсят разнообразие от стандартните форми за настаняване. Kараваните ни под наем не са луксозна форма за настаняване, нито съответстват на модерна хотелска стая.

Колко големи са караваните и какъв е капацитетът им?

Караваните под наем са различни модели и съответно размерът и капацитетът им варира. Разделили сме ги на три категории.

  1. ”Двуместни” – този тип каравани разполагат с широко кресло, което може да бъде превърнато в компактна спалня или в две единични легла. Идеална опция за двама възрастни.
  2. ”Триместни” – тази категория каравани се състои от единично легло и легло тип малка спалня, която може да бъде преобразувана в две единични легла. Препоръчваме за семейства с едно дете.
  3. ”Четириместни” – най-високият клас каравани, които предлагаме. Караваните от този вид са перфектен избор за семейства с две деца или тези, които предпочитат простор. Тези каравани обикновенно разполагат с две малки спални или със спалня + две единични легла.

В зависимост от модела, караваните са с приблизителна дължина 3.5м – 5.5м и широчина 2м-2.5м.

Какво оборудване да очаквам в караваните под наем?

Обзавеждането е строго индивидуално в зависимост от типа каравана. Караваните се предлагат със стандартно оборудване, включително малък хладилник, кухненски бокс, вентилатор, спално бельо и кърпи. Също така имате на разположение и пластмасова маса със столчета пред всяка каравана, които молим да не размествате. В къмпинг зоната са разположени четири хладилни витрини за общо ползване и допълнително удобство на нашите гости.

В караваните няма кухненска посуда и не са пригодени за готвене. Ако желаете да си сготвите, ви е предоставен достъп до туристичекса кухня, която е на разположение на всички къмпингуващи. Моля, обърнете внимание, че кухнята е снабдена с базова и лимитирана кухненска посуда и прибори, препоръчваме да си носите собствени такива за ваше удобство.

В караваните има малка тоалетна, а в някои и душ, но молим да не се използват. На всички гости е предоставен достъп до комфортни санитарни помещения само на няколко метра от караваните. Караваните не разполагат с телевизионен приемник и климатик, но всяка е ободрудвана с венитлатор. В случай на нужда от отопление, можем да ви предоставим електрическа духалка при поискване.

Какво е необходимо да взема със себе си за престоя в каравана под наем?

Препоръчваме ви да си носите всичко, което сметнете, че ще направи престоя ви в нашите каравани още по-приятен. Пример: допълнително външно осветление, чадъри за слънце, шезлонги, тоалетни принадлежности и др. Не забравяйте, че сте на къмпинг.

Има ли ток и вода в караваните?

Да, караваните са снабдени с ел.енергия и вода.

Моля, обърнете внимание, че електрическата система в караваните не е пригодена да издържа натоварване от уреди с нагревателен елемент като електрически скари, по-мощни сешоари и подобни.

Къде са разположени караваните под наем и на какво разстояние са една от друга?

Караваните под наем са разположени в специално обособена зона, възползвайки се от сянката на множеството дървета. Част от караваните се намират под шарена сянка или на по-слънчеви парцели, като пред тях са поставени големи чадъри за допълнителна слънцезащита.

Самите каравани са няколко метра една от друга. Санитарните помещения са на не повече от 70м-80м от най-отдалечената каравана. Подобно е разстоянието и до къмпинг рецепцията.

Къде мога да паркирам?

Пред всяка каравана под наем има определено паркомясто за един автомобил, което е включено в цената ви за престой. Молим ви да не използвате превозното средство, за да се придвижвате в границите на къмпинга, освен ако не е абсолютно необходимо. Карайте с бавна скорост. Изключете алармата и аудио системата на колата и не натискайте клаксона.

Моля, паркирайте на отреденото за вас място до караваната под наем или на паркинга на къмпинга.

Позволено ли е да отседна в каравана под наем с моя домашен любимец?

Домашни любимци не се допускат в къмпинг зона каравани под наем, както и в останалите ни звена за настаняване. Игнориране на това условие е основание за анулиране на резервацията и налагне на парична глоба в размер от 50лв.

С радост ще ви приветстваме с домашния ви любимец, ако къмпингувате с ваша палатка, кемпер или каравана в определената къмпинг зона.

Позволено ли е да запаля огън или да използвам барбекю до моята каравана под наем?

Паленето на открит огън не е позволено в зоната за настаняване каравани под наем. В двете палаткови къмпинг зона има няколко изградени огнища, които може да използвате за целта.

Допуска се ползването на барбекюта, скари на дървени въглища и изправни уредни на газ в съответствие с правилата за безопасност. Молим да почиствате след себе си.

Има ли магазин на територията на къмпинга?

Не. Към момента няма действащ магазин на територията на къмпинг „Къпиновски манастир“. Най-близкият смесен магазин е в село Велчево на около 5км от къмпинга.

Позволено ли е да разпъна палатка до моята каравана под наем?

Разпъването на палатки от всякакъв тип в зоната за каравани под наем не е позволено. Къмпингуването и престоят в палатка се разрешава само в определените за целта две палаткови зони.

Какви са тихите часове в къмпинга?

Часовете между 14:00-16:00 и 22:00-08:00 са определени за почивка.

В този период всякакъв вид шум трябва да бъде сведен до минимум, за да не безпокои вашите съседи.

Използването на автомобилни аудио системи, тонколони и музикални уредби не е разрешено. Моля, поддържайте нивото на генерирания от вас шум ниско по всяко време на денонощието.

Бъдете толерантни и не лишавайте останалите лагеруващи от правото им да се наслаждават на активна почивка. Молим ви да се съобразявате с посетителите около вас и да не натрапвате на никого начина си на забавление!

Имам ли задължения относно чистотата в къмпинга и околната среда?

Молим ви, помогнете ни да поддържаме къмпинга и околната среда чисти. Не изхвърляйте фасове и отпадъци в тревните площи и реката – за целта има поставени пепелници на масичката пред всяка каравана и кошове за боклук в близост. Не оставяйте вашия къмпинг парцел в състояние, в което не бихте искали да го заварите. Не забравяйте, че ние сме едно цяло с природата!

Какво друго е необходимо да знам?

Влизането и престоят на територията на къмпинг „Къпиновски манастир“ означават автоматично съгласие с установения правилник за вътрешен ред и условията за резервация. Молим да се запознаете с тях.

Къмпинг Къпиновски не толерира индивиди и/или групи, нарушаващи създадените правила.

Кемпери и каравани

Нужна ли е резервация за зона кемпери и каравани?

За индивидуални посещения не е необходима предварителна резервация. Можем да настаним около 30 кемпера/каравани, плюс още около 10 непосредствено до самата зона. Местата са налични до запълване на къмпинг терените.

За групови посещения от 3+ кемпера/каравани или организирани събития в зоната е необходима резервация и молим да се свържете с нас предварително.

Моля обърнете внимание, че къмпинг „Къпиновски манастир“ няма политика да запазва и не гарантира разположението ви на конкретен къмпинг парцел. В зависимост от вашите предпочитания ще имате свободата да изберете терен от наличните към момента на настаняване.

Традиционно уикендите през месеците Юли и Август са най-натоварени. Ако желаете да ни посетите в този период, ви съветваме да се свържете с нас ден или два преди желаната от вас дата на пристигане, за да ви предоставим актуална информация.

Има ли регламентирани часове за пристигане и настаняване?

Къмпинг рецепцията работи в часовете между 09:30ч-19:00ч. За настаняване извън тези часове, молим да се свържете с нас предварително.

Мястото ви за къмпингуване ще бъде на разположение след 14:00ч. В случай на по-ранно пристигане, превозното средство остава паркирано на външния паркинг на къмпинга. Възможно е да ви настаним и преди посочения час – това се определя от заетостта на къмпинга в деня на вашето пристигане.

Часът за напускане е до 14:00 в деня на заминаване. Престой след определения час за тръгване може да се осигури само след предварително съгласуване с рецепцията и срещу допълнително заплащане. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, ще бъде таксувана 50% от стойността на нощувката, а за напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка.

Кога заплащам такса за престой?

Политика на къмпинга е да заплатите за желания период на престой в момента на вашата регистрация. В случай, ако не сте сигурни колко дни ще останете при нас, може да плащате ден за ден.

Молим ви да ни информирате за плановете си до 14:00ч в последния ден за престой, заявен от вас или по-рано.

За организирани събития и групи е възможно да изискаме капаро в момента на извършване на резервацията.

Желаем да ви посетим като група, какво е необходимо да знаем?

За групови посещения от 3+ кемпера/каравани или организирани събития в зона кемпери & каравани е необходима предварителна резервация и оторизация от къмпинг мениджър. Къмпинг „Къпиновски манастир“ има право да не допусне на територията си групи, дошли без предварителна уговорка.

Когато планувате групово посещение, моля, запознайте се с установения правилник за вътрешен ред в къмпинга. В случай, че възнамерявате да организирате събитие/групово посещение, свързано с прекомерно шумни прояви като купони, музикални съпроводи, дрифтове с коли/мотори или други дейности, които биха създали безпокойство на остналите посетители, се опасяваме, че не сме подходящото място за вашето събиране.

Поради факта, че къмпинг зоните са част от ваканционен комплекс, няма опция, която да предлага затваряне на целия комплекс за определено събитие.

За прояви от по-масов характер ви препоръчваме да планувате месеците Май, Юни (до 15.06) и Септември (след 07.09). За организиране на подобни мероприятия е необходима предварителна уговорка поне 4 седмици преди датата на събитието.

Как изглеждат терените за кемпери и каравани?

Парцелите за кемпери и каравани са номерирани и разположени на затревен и равен терен. Един обозначен парцел е определен за една каравана или кемпер.

Всеки парцел е с приблизителен размер 6х9м., като има известни вариации. Всяко място е снабдено с изводи за електрификация (16А), питейна вода и мръсен канал, като границите му са очертавани от добре подрязани храстчета.

Присъединяването към водата става с маркуч към изграден модул с кран. Присъединяването към електричеството (контакт тип „шуко“) става с гумиран кабел, собственост на госта.

В зоната има множество големи дървета, които дават опция да се разположите на някой от сенчестите парцели. Имаме и терени, които са под шарена сянка или изложени в по-голямата си част на слънчева светлина. Природните дадености на нашият къмпинг ви предоставят богат избор на къмпинг терени в зависимост от личните ви предпочитания.

Мога ли да избера парцел при настаняване или такъв ще ми бъде посочен от рецепцията?

След регистрация ще имате свободата да си изберете парцел за вашата карвана или кемпер, в зависимост от вашите предпочитания и наличните в момента места.

Ние не ви посочваме определно място, където да се настаните. Вярваме, че е ваше право да прекарате почивката си на парцел в зона кемпери и каравани, който сметнете за удобен и ви харесва.

Мога ли да избера парцел при настаняване или такъв ще ми бъде посочен от рецепцията?

След регистрация ще имате свободата да си изберете парцел за вашата карвана или кемпер, в зависимост от вашите предпочитания и наличните в момента места.

Ние не ви посочваме определно място, където да се настаните. Вярваме, че е ваше право да прекарате почивката си на парцел в зона кемпери и каравани, който сметнете за удобен и ви харесва.

Колко далеч са санитарните помещения от зоната?

Най-близките санитарни помещения в къмпинг Къпиновски се намират на 30-40м срещу зоната за настаняване на кемпери и каравани.

Позволено ли е да разпъна палатка до моята каравана или кемпер?

Разпъването и престоят в палатки от всякакъв тип не е позволен в зона кемпери и каравани.

Къмпингуването с палатки се допуска само в определените за целта две палаткови зони. Позволява се инсталирането на форсел или други временни навеси, стига да не излизат извън територията на определеният за вас терен.

Позволено ли е да запаля огън или да използвам барбекю в зоната за кемпери и каравани?

Паленето на открит огън не е позволено в зоната за кемпери и каравани. В палатковата къмпинг зона има няколко изградени огнища, които може да използвате за целта.

Допуска се ползването на барбекюта, скари на дървени въглища и изправни уреди на газ в съответствие с правилата за безопасност. Молим да почиствате след себе си.

Мога ли да ви посетя с моя домашен любимец?

Вашите домашни любимци са добре дошли в зона кемпери и каравани.

Задължително условие е да почиствате след домашните си любимци, те да бъдат на повод по всяко време и да не смущават спокойствието на останалите посетители.

Има ли магазин на територията на къмпинга?

Не. Към момента няма действащ магазин на територията на къмпинг „Къпиновски Манастир“. Най-близкият смесен магазин е в село Велчево на около 5км от къмпинга.

Какви са тихите часове в къмпинга?

Часовете между 14:00-16:00 и 22:00-08:00 са определени за почивка. В този период всякакъв вид шум трябва да бъде сведен до минимум, за да не безпокои вашите съседи.

Използването на автомобилни аудио системи, тонколони и музикални уредби не е разрешено.

Моля, поддържайте нивото на генерирания от вас шум ниско по всяко време на денонощието.

Бъдете толерантни и не лишавайте останалите лагеруващи от правото им да се наслаждават на активна почивка. Молим ви да се съобразявате с посетителите около вас и да не натрапвате на никого начина си на забавление!

Имам ли задължения относно чистотата в къмпинга и околната среда?

Моля, помогнете ни да поддържаме къмпинга и околната среда чисти. Не изхвърляйте фасове и отпадъци в тревните площи и реката – за целта има поставени кошове за боклук в близост. Не оставяйте вашия къмпинг парцел в състояние, в което не бихте искали да го заварите.

Не забравяйте, че ние сме едно цяло с природата!

Какво друго е необходимо да знам?

Влизането и престоят на територията на къмпинг „Къпиновски манастир“ означават автоматично съгласие с установения правилник за вътрешен ред и условията за резервация. Молим да се запознаете с тях.

Къмпинг Къпиновски не толерира индивиди или групи, нарушаващи създадените правила.

Палатки

Нужна ли е резервация за посещение със собствена палатка/палатки?

За индивидуални посещения не е необходима предварителна резервация. Можем да настаним около 100-120 палатки в двете ни палаткови зони. Местата са налични до запълване на зоната. Този капацитет е бил запълван само при организирани събития, които са предварително обявени на уеб страницата ни.

Групи от 5+ палатки/10+ човека се допускат по преценка на къмпинг мениджър в зависимост от заетостта на къмпинг зоните. При групови посещения се изисква резервация и ако е необходимо, авансово плащане. Къмпинг „Къпиновски манастир“ има правото да не допуска групи, дошли без предварителна уговорка.

Моля, обърнете внимание, че къмпинг Къпиновски няма политика да запазва и не гарантира разположението ви на конкретен парцел. В момента на вашето настаняване вие ще имате свободата да изберете терен според вашите предпочитания и от наличните такива.

Има ли регламентирани часове за пристигане и настаняване?

Къмпинг рецепцията работи в часовете между 09:30ч-19:00ч. За настаняване извън тези часове, молим да се свържете с нас предварително.

Мястото ви за къмпингуване ще бъде на разположение след 14:00ч. В случай на по-ранно пристигане, превозното средство остава паркирано на външния паркинг на къмпинга. Възможно е да ви настаним и преди посочения час – това се определя от заетостта на къмпинга в деня на вашето пристигане.

Часът за напускане е до 14:00ч в деня на заминаване. Престой след определения час може да се осигури след предварително съгласуване с рецепцията и срещу допълнително заплащане. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, ще бъде таксувана 50% от стойността на нощувката, а за напускане след 17:00ч., се заплаща такса нощувка.

Кога заплащам такса за престой?

Молим да заплатите за желания период на престой при настаняване.

В случай, ако не сте сигурни колко дни ще останете при нас, може да плащате ден за ден. Молим ви да ни информирате за плановете си до 14:00ч в последния ден за престой или по-рано.

За организирани събития и групи е възможно да изискаме капаро при извършване на резервацията.

Желаем да ви посетим като група, какво е необходимо да знаем?

За групови посещения от 5+ палатки/10+ човека или организирани събития в зона палатки е необходима предварителна резервация и оторизация от къмпинг мениджър. Къмпинг „Къпиновски манастир“ има право да не допусне на територията си групи, дошли без предварителна уговорка.

Когато планувате групово посещение, моля, запознайте се с установения правилник за вътрешен ред в къмпинга. В случай, че възнамерявате да организирате събитие/групово посещение, свързано с прекомерно шумни прояви като купони, музикални съпроводи, дрифтове с коли/мотори или други дейности, които биха създали неудобство на остналите посетители, се опасяваме, че не сме подходящото място за вашето събиране. Поради факта, че къмпинг зоните са част от ваканционен комплекс, няма опция, която да предлага затваряне на целия комплекс за определено събитие.

За прояви от по-масов характер ви препоръчваме да планувате месеците Май, Юни (до 15.06) и Септември (след 07.09). За организиране на подобни мероприятия е необходима предварителна уговорка поне 4 седмици преди датата на събитието.

Мога ли да избера парцел при настаняване или такъв ще ми бъде посочен от рецепцията?

След като се регистрирате, може да изберете за вашата палатка парцел, който ви допада и в зависимост от наличните свободни места на момента. Ние не ви посочваме определно място, където да се настаните.

Вярваме, че е ваше право да прекарате почивката си на парцел в зона палатки, който сметнете за удобен и отговаря на предпочитанията ви.

Какво представляват палатковите къмпинг зони и къде се намират в комплекса?

Можем да ви предложим избор между две палаткови зони. По-голямата е успоредно на пътя за достъп до комплекса и е разположена върху изцяло равен и затревен терен. В зоната има множество големи дървета, които дават възможност да се разположите в някой от сенчестите парцели. Имаме и терени, които са под шарена сянка или изложени в по-голямата си част на слънчева светлина. По-малката палаткова зона е в близост до река Веселина и Къпиновския водопад, а парцелите там предлагат дълбока сянка и уют. Тази къмпинг зона се намира на няколко метра зад рецепцията.

Природните дадености на нашия къмпинг ви предоставят богат избор от терени според личните ви предпочитания. Двете палаткови зони са близо до епицентъра на кипящия от живот и емоции комплекс, но същевременно на достатъчно разстояние, за да ви осигурят спокойствие и уединение.

Палатковите къмпинг зони са снабдени с няколко чешми и табла за електрическо захранване /необходимо е да си носите ваш кабел/. За удобство на нашите гости във всяка от двете палаткови къмпинг зони са разположени допълнително четири хладилни витрини за общо ползване. В близост до парцелите за палатки са разположени санитарни помещения, туристическа кухня и пералня.

Къде мога да паркирам?

За всяка регистрирана палатка се полага едно парко място, намиращо се непосредвствено до вашата палатка. Само на метри от зоните за палатки има обособени допълнителни паркоместа.

Мога ли да ви посетя с моя домашен любимец?

Вашите домашни любимци са добре дошли в палатковите къмпинг зони.

Задължително условие е да почиствате след домашните си любимци, те да бъдат на повод по всяко време и да не смущават спокойствието на останалите посетители.

Позволено ли е използването на шатри?

Използването на шатри и други временни навеси е позволено, стига да са разпънати в непосредствена близост да вашата палатка и да не заемат терен извън този, който сте избрали за вашия престой.

Позволено ли е да се настаня с каравана или кемпер в някоя от двете палаткови зони?

Категорично не е позволен престоят с кемпер или каравана, в която и да е от двете палаткови зони.

Къмпингуването с ваш кемпер или каравана се осъществява само в определената за това зона.

Позволено ли е да запаля огън или да използвам барбекю до моята палатка?

Паленето на открит огън е позволено единствено на изградените огнища – има няколко такива в двете палаткови зони. Не се позволява създаването на произволни огнища!

Къмпинг „Къпиновски манастир“ не предоставя дървен материал.

Допуска се ползването на барбекюта, скари на дървени въглища и изправни уредни на газ в съответствие с правилата за безопасност. Молим да почиствате след себе си.

Има ли магазин на територията на къмпинга?

Не. Към момента няма действащ магазин на територията на къмпинг „Къпиновски Манастир“. Най-близкият смесен магазин е в село Велчево на около 5км от къмпинга.

Какви са тихите часове в къмпинга?

Часовете между 14:00-16:00 и 22:00-08:00 са определени за почивка. В този период всякакъв вид шум трябва да бъде сведен до минимум и, за да не безпокои вашите съседи.

Използването на автомобилни аудио системи, тонколони и музикални уредби не е разрешено.

Моля, поддържайте нивото на генерирания от вас шум ниско по всяко време на денонощието.

Бъдете толерантни и не лишавайте останалите лагеруващи от правото им да се наслаждават на активна почивка. Молим ви да се съобразявате с посетителите около вас и да не натрапвате на никого начина си на забавление!

Имам ли задължения относно чистотата в къмпинга и околната среда?

Молим ви, помогнете ни да поддържаме къмпинга и околната среда чисти.

Не изхвърляйте фасове и отпадъци в тревните площи и реката – за целта има поставени кошове за боклук в близост. Не оставяйте вашия къмпинг парцел в състояние, в което не бихте искали да го заварите.

Не забравяйте, че ние сме едно цяло с природата!

Какво друго е необходимо да знам?

Влизането и престоят на територията на къмпинг „Къпиновски манастир“ означават автоматично съгласие с установения правилник за вътрешен ред и условията за резервация . Молим да се запознаете с тях.

Къмпинг Къпиновски не толерира индивиди и/или групи, нарушаващи създадените правила.

Резервирай Резервирай